Адвокат Мельник С.В., Івано-Франківськ 0503739688
П`ятниця, 26.04.2024, 01:18
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Головна » 2013 » Березень » 31 » Як нас дурять в таксі або як зберегти свої гроші
13:47
Як нас дурять в таксі або як зберегти свої гроші
Як нас дурять в таксі або як зберегти свої грошіНапевно, кожна людина яка читає цю новину хоча б раз стикався з послугами таксі. Всім відомо, що таксі це зазвичай швидко і комфортно, але в той же час і дорого. Але сьогодні ми спробуємо розглянути одну особливість водіїв таксі онлайн. Професор психології Андрій Клюєв неодноразово користувався таксі перед тим, як задався простим питанням. Чому вартість шляху з університету додому на таксі коливалася від 24 до 35 грн. Андрій не часто користувався таксі, але тим не менш кілька поїздок склали зовсім різні суми, при цьому він користувався одним і тим же оператором і в цей період не було зміни розцінок, всі таксі їздили однієї і тієї ж дорогою.
Як відомо, в наших таксі розрахунок йде не з часу поїздки, а від довжини шляху. Вирішивши перевірити скільки ж точно має коштувати така поїздка Андрій з'ясував, що посадка в машину і перші 5 кілометрів стоять 16 грн, наступний кілометр - 2 грн. Проїхавши на своєму авто цей же маршрут виявилося, що його довжина становить 8 км. Тобто по чесному Андрій повинен був заплатити близько 22 грн за кожну поїздку.

Викликавши таксі після таких підрахунків і діставшись додому Андрій поставив звичайний питання \ "Скільки з мене? \ '. Водій відповів 28 гривень. На що Андрій резонно поцікавився яку відстань ми проїхали. Водій відповів швидко, але дуже невдоволено, що відстань склало 10 кілометрів. Навіть враховуючи якісь похибки в спідометрах неможливо було помилитися на цілих 2 кілометри. Але, навіть якщо уявити, що відстань дійсно склало 10 кілометрів, то вартість поїздки повинна була б скласти 16 грн (за перші 5 кілометрів) + 5 * 2 = 26 гривень. Андрій посміхнувся і задав питання, чому водій назвав суму в 28 гривень, якщо по ним же вказаною відстані вартість проїзду повинна становити 26 гривень. Таку бурю негативних емоцій припустити було складно, але водій проявив себе, як міг, розповівши, що пасажири не в курсі, як дорожчає бензин тощо. Дивовижна логіка таксиста потрясла Андрія. Якщо перевести цю ж логіку в інші області послуг і торгівлі, то виходить, що при купівлі хліба (або будь-якого іншого товару / послуги), нам потрібно б заплатити не вартість хліба, а накинути копійок 50 за те, що всім важко жити.
Дивним також було те, що виходячи з розрахунків Андрія - жоден з таксистів не назвав правильну вартість проїзду. Кожен таксист в міру своєї жадібності та нахабства додав до правильної сумі від кількох гривень до десяти і більше. Робота таксиста стала порівняй роботі офіціанта, якому прийнято залишати на чай.
Тому, хочемо попередити наших читачів, якщо Ви шукаєте дешеве таксі, не кажучи вже про безкоштовне таксі (в нашому місті в деякі дні свят таке бувало для певних осіб), то крім вивчення цін перед тим, як зробити замовлення таксі - спробуйте уявити відстань, яке вам потрібно буде проїхати і розрахувати вартість проїзду, щоб апелювати до абсурдних цінами обманщиків-водіїв таксі. Якщо Ви не можете уявити відстань, то після того, як вам озвучать вартість проїзду, обов'язково уточніть пройдене відстань і перерахуйте вартість самі виходячи їх розцінок таксі. Не соромтеся і не бійтеся передзвонити оперетару і уточнити розцінки, навіть якщо ви не запам'ятали або не дізналися заздалегідь їх. Тільки використовуючи такі запобіжні заходи ви зможете проїхати на таксі дешево, а саме по заявленим розцінками, не переплачуючи в кишені шахраїв і хапуг.
І щоб підняти трохи вам настоение, пропонуємо вашій увазі кілька цікавих фотографій незвичайних таксі.

Переглядів: 737 | Додав: ondifua | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода Івано-Франківську » Україна Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання Праздники сегодня
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0